Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Esthetische oplossingen voor geluidsoverlast
De L-vormige constructie voor een zorginstelling in Kaatsheuvel.

Esthetische oplossingen voor geluidsoverlast

Innovatieve afschermingen op het dak combineren geluidsreductie met esthetiek

Met de toename van installaties zoals warmtepompen en luchtbehandelingssystemen op daken groeit de vraag naar esthetische en effectieve geluidsreducerende oplossingen. Modubar speelt hierop in met innovatieve systemen voor afscherming van dakinstallaties, die functionaliteit combineren met een strakke uitstraling. “Onze geluidsschermen zijn meer dan alleen een technische oplossing; ze worden ontworpen om goed bij de architectuur aan te sluiten”, zegt Arjan Kick, projectmanager van Modubar.

Modubar1 kopie
De lichtgrijze panelen sluiten aan bij de kleur van het gebouw.

Recentelijk rondde Modubar een project afgerond op het dak van een zorginstelling in Kaatsheuvel. Hier zorgden drie warmtepompen voor geluidsoverlast in de buurt. “Samen met de zorginstelling hebben we een L-vormige constructie geplaatst om de geluidsoverlast te verminderen”, legt Kick uit. Dankzij de geluidsisolerende staalplaten is de geluidshinder succesvol afgenomen. Esthetisch sluiten de lichtgrijze panelen ook mooi aan bij het gebouw, waardoor ze wegvallen in het totaalbeeld. “Onze vernieuwde Noise-Reducer-geluidsschermen hebben een veel strakkere afwerking en vallen goed in de smaak bij onze klanten.”

Maatwerk en duurzame innovaties

Modubar biedt architecten uitgebreide opties in afwerking en kleur, waarbij het standaard staalpalet wordt aangevuld met alle mogelijke RAL-kleuren. Kick licht toe: “Architecten waarderen deze aanpasbaarheid, omdat het scherm niet alleen functioneel is, maar ook goed aansluit op de vormgeving van het pand. Zo hebben we onlangs een scherm geplaatst met plastisol-coating en gepoedercoate U-frames en kolomstijlen voor een zeer strak en modern resultaat.”

Naast de traditionele materialen werkt Modubar ook aan duurzame innovaties, zoals het gebruik van schapenwol in plaats van steenwol voor geluidsabsorptie. “Deze aanpassing is een mooie stap richting milieuvriendelijke oplossingen. In Nederland hebben we een overschot aan schapenwol, en door dit te gebruiken, geven we dit materiaal een tweede leven. We hopen deze ontwikkeling in 2025 verder uit te rollen”, aldus Kick.

Flexibele samenwerking met architecten

De samenwerking met staalconstructiebedrijven en architecten maakt Modubar bijzonder flexibel. “We kunnen op elk moment aanschuiven, maar zien graag dat bij de bouw meteen wordt nagedacht over het wegwerken van de installaties op het dak. Architecten doen dit vaak al, en dan sla je twee vliegen in één klap. Er hoeft maar één keer een constructeur naar de situatie te kijken; dit bespaart tijd en zorgt voor een optimaal resultaat. Wij denken graag mee over elke uitdagende situatie.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten